ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

Στο μυαλό των περισσότερων ζευγαριών οι θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής είναι λανθασμένα συνυφασμένες με την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Στην πραγματικότητα όμως, ο όρος «υποβοηθούμενη αναπαραγωγή» περιλαμβάνει ένα φάσμα από διαφορετικές μεθόδους – θεραπείες, που στόχο έχουν την επίτευξη εγκυμοσύνης από τα ζευγάρια με ιατρική βοήθεια και οι οποίες έχουν διαφορετικές ενδείξεις ανάλογα με το πρόβλημα υπογονιμότητας που παρουσιάζουν τα ζευγάρια.

Στόχος του γυναικολόγου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής είναι να μπορεί να εξατομικεύει και να προσφέρει σε κάθε ζευγάρι τη θεραπεία που είναι καταληλότερη για την περίπτωσή του και φυσικά αποδεκτή από το ίδιο το ζευγάρι.

Οι θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής είναι συνοπτικά οι ακόλουθες:

  • Παρακολούθηση του φυσικού κύκλου της γυναίκας και προγραμματισμένη επαφή στο σπίτι

  • Διέγερση των Ωοθηκών, παρακολούθηση του κύκλου της γυναίκας και προγραμματισμένη επαφή στο σπίτι

  • Σπερματέγχυση (IUI) σε φυσικό κύκλο

  • Σπερματέγχυση (IUI) σε συνδυασμό με διέγερση των ωοθηκών

  • Εξωσωματική Γονιμοποίηση

Συνεργάζομαι με:

  • το Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Institute of Life του ΙΑΣΩ,

  • το Τμήμα Ενδοσκοπικής Χειρουργικής της κλινικής ΛΕΥΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

  • το Μαιευτήριο ΛΗΤΩ,

  • το Μαιευτήριο ΙΑΣΩ και

  • το Μαιευτήριο ΜΗΤΕΡΑ.

 

Μιλήστε με τον Ιατρό

Παρακολούθηση φυσικού κύκλου

Σειρά ενδοκολπικών υπερηχογραφημάτων με τα οποία μετρούμε το μέγεθος και την ανάπτυξη των ωαρίων και το πάχος του ενδομητρίου, ξεκινώντας από την 1η-3η ημέρα του κύκλου, με σκοπό να προσδιοριστεί πότε θα γίνει η ωορρηξία της

Διέγερση Ωοθηκών

Παραγωγή περισσοτέρων ωαρίων από το ένα ωάριο που φυσιολογικά θα απελευθέρωνε η γυναίκα στο φυσικό της κύκλο.

Πρόκληση ωορρηξίας

Σκοπός, η εξασφάλιση της παραγωγής και της απελευθέρωσης από τη γυναίκα ενός ή και περισσοτέρων ωαρίων και συνδυάζεται είτε με προγραμματισμένη επαφή είτε με σπερματέγχυση (IUI).

Ωοληψία

Στο τέλος της διαδικασίας διέγερσης των ωοθηκών, όταν πλέον επαρκής αριθμός ωοθυλακίων έχουν φτάσει σε ένα ικανοποιητικό μέγεθος, χορηγείται η τελευταία ένεση (HCG) που βοηθά την τελική ωρίμανση των ωαρίων και προγραμματίζεται η ωοληψία 34 – 36 ώρες μετά.

Εξωσωματική Γονιμοποίηση

Διαδικασία της γονιμοποίησης των ωαρίων από τα σπερματοζωάρια στο εργαστήριο, έξω από το σώμα της γυναίκας.

Γονιμοποίηση

Λίγες ώρες μετά τη λήψη των ωαρίων γίνεται η επὠασή τους με τα σπερματοζωάρια μέσα σε ειδικούς επωαστές.

Σπερματοληψία

Την ημέρα της ωοληψίας ο σύντροφος δίνει αντίστοιχα δείγμα σπέρματος, το οποίο θα υποβληθεί σε κατάλληλη επεξεργασία και θα χρησιμοποιηθεί για τη γονιμοποίηση των ωαρίων.

Σπερματέγχυση

Τα σπερματοτοζωάρια τοποθετούνται πιο κοντά στις ωοθήκες, έχουν να διανύσουν μικρότερη απόσταση για να συναντήσουν τα ωάρια κατά την ωορρηξία και παρακάμπτουν τον τράχηλο που μπορεί κάποιες φορές να αποτελεί εμπόδιο στη διέλευση των σπερματοζωαρίων.

Κρυοσυντήρηση Ωαρίων

Με την κατάψυξη ωαρίων όλες αυτές οι γυναίκες μπορούν πλέον να σταματήσουν το βιολογικό ρολόι της γονιμότητας και κυρίως χωρίς άγχος να "παγώσουν" και να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους και τις πιθανότητές τους να αποκτήσουν παιδί στην ηλικία που είχαν.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας ή τον προγραμματισμό της δικής σας επίσκεψης στον ιατρό, καλέστε μας στο 2106178200